Selecteer een pagina

Heb je nog geen BlueHost account? Lees dan eerst even de Site hosten bij BlueHost pagina. Na het registreren en betalen van je account kan je direct aan de slag. Ga dan naar de BlueHost startpagina.

scherm1-login

Klik op “Login” Bovenaan.

scherm2-login

Gebruik je login & wachtwoord om toegang te krijgen tot je hosting account control panel.

scherm3-controlpanel

Klik op het 1e icoontje in de rubriek “Website builders” -> “Install WordPress”.

scherm4-wp-install

Je krijgt nu een info scherm te zien. De installatie van software verloopt bij Heb je reeds een BlueHost via Mojo-marketplace, een marktplaats waar je al dan niet themes en andere plugins kan aankopen voor je WordPress installatie. Dit is volledig vrijblijvend, de software installatie is een gratis service van Mojo-marketplace. Klik op de groene “Install” balk om de installatie van WordPress te starten.

scherm5-kies-map

Kies een folder waarin je WordPress wil installeren. Klik onderaan op “Check domain”.

scherm6-site-info

Klik op “Show advanced options” en vul de nodige veldjes in. Kies een naam voor je site, geef je gewenste login en paswoord in, vink onderaan de “Terms and conditions” aan en klik op “Install now”.

scherm7-installeren

Bovenaan je scherm krijg je nu een balk te zien die het verloop van de installatie weergeeft. Indien er iets zou fout gaan tijdens de installatie krijg je dit ook te zien. Normaal gezien loopt dit nooit fout, mocht dit wel het geval zijn kan je direct support contacteren om je verder te helpen.

scherm8-installatie-geslaag

Krijg je “Your install is compleet” te zien, hoera alles is perfect verlopen binnen 2 minuten kan je beginnen met je eigen WordPress site 🙂 Klik bovenaan rechts op “View credentials”.

scherm9-info-opvragen

Je hebt nu maar 1 installatie uitgevoerd dus er is maar 1 keuze in het overzicht, klik op de meest recente installatie om de site gegevens te bekijken.

scherm10-info-bewaren

Kopiëer de gegevens uit “Step 1” naar een kladblad en verlies deze info niet. Hiermee kan je toegang krijgen tot je website.